Kunstenaar

De schilderijen van Adiël laten een grote veelzijdigheid zien. Hij schildert zowel zelfstandig als in opdracht. Zijn stijl varieert van abstract tot figuratief. De schildertechniek die hij gebruikt, kenmerkt zich vooral door gelaagdheid. De verf wordt laag over laag aangebracht. Daarna wordt het bovenliggende deel er meestal gedeeltelijk afgeschraapt om de lagen er onder door te laten schemeren. Zo ontstaat een atmosferische dieptewerking.  Inspiratie haalt hij voornamelijk uit zijn geloof, zijn interesse voor dans, uit tekeningen van zijn kinderen en ten slotte nog uit doedelart.

Een doedel is een vorm van schetsen, een tekening zonder duidelijk doel. Vaak ben je in gedachten -aan het dagdromen of aan het telefoneren- als je een doedel maakt.

De naam Adiël betekent: ‘Sieraad van God’. De kunstwerken die hij schildert, wil hij tot eer van God maken. Dit geldt voor zijn figuratieve schilderijen, maar ook voor zijn abstracte.

Adiël werd geboren in Leidschendam. Hij groeide echter op in de Groningse plaats Stadskanaal, waar hij tot zijn 19-de jaar woonde. Via een omzwerving naar Ulft in de Achterhoek, kwam hij uiteindelijk terecht in Arnhem, waar hij een opleiding volgde tot eerstegraads tekendocent op de Hogeschool voor de Kunsten. In 2001 studeerde hij daar af. Zijn woonplaats Arnhem verruilde hij voor Ede. Adiël heeft een parttime betrekking als docent Beeldende Vakken. Naast zijn docentschap is hij in 2003 van start gegaan met het bedrijf ‘Adiël producties’ waarvoor hij zowel zelfstandig als in opdracht, christelijk geïnspireerde schilderijen maakt.