Kunstenaar

Bart Kwint maakt schilderijen onder het pseudoniem Adiël. Zijn schilderijen laten een grote veelzijdigheid zien. Adiël schildert zowel zelfstandig als in opdracht. De schildertechniek die hij gebruikt, kenmerkt zich vaak door gelaagdheid. De verf wordt in lagen aangebracht. Dan wordt een deel van de verf er weer afgeschraapt om de lagen eronder te laten doorschemeren. Zo ontstaat een atmosferische dieptewerking.

Inspiratie haalt hij voornamelijk uit zijn geloof, zijn interesse voor dans, uit tekeningen van zijn kinderen en ten slotte nog uit doedelart. Een doedel is een vorm van schetsen, een tekening zonder duidelijk doel. Vaak ben je in gedachten -aan het dagdromen of aan het telefoneren- als je een doedel maakt.

De naam Adiël betekent: ‘Sieraad van God’. De kunstwerken die hij schildert, wil hij tot eer van God maken. Dit geldt voor zijn figuratieve schilderijen, maar ook voor zijn abstracte.

Bart Kwint werd geboren in Leidschendam. Hij groeide echter op in de Groningse plaats Stadskanaal, waar hij tot zijn 19-de jaar woonde. Via een omzwerving naar Ulft in de Achterhoek, kwam hij terecht in Arnhem, waar hij een opleiding volgde tot eerstegraads tekendocent op de Hogeschool voor de Kunsten. In 2001 studeerde hij daar af. Zijn woonplaats Arnhem verruilde hij voor Ede. Na twintig jaar in Gelderland gewoond te hebben, trok het noorden van Nederland hem weer erg aan. Samen met zijn gezin verhuisde hij naar het Groningse Blijham.

Naast beeldend kunstenaar is Bart docent in de creatieve vakken op een middelbare school.